Så här är receptet på TVÅ cheesecakes!
Jag har inte ätit allt som saknas på bilden! Det var Tobbe som tog två bitar!
Första receptet sa tre ägg - och smakade ägg. Andra receptet sa tre äggulor... Jag gjorde två tårtor på fem äggulor och är glad att jag inte la till den sjätte...
Jag är mycket medveten om att varken digestivekex eller pepparkakor är särskilt vete- eller sockerfritt, men lite får man unna sig när man fyller år (imorgon)!
Jag är mycket medveten om att varken digestivekex eller pepparkakor är särskilt vete- eller sockerfritt, men lite får man unna sig när man fyller år (imorgon)!
Så här gjorde jag:
Pajskal:
Krossa 18 digestivekex och 6 pepparkakor med mortelstenen i en skål.
Krossa 18 digestivekex och 6 pepparkakor med mortelstenen i en skål.
Häll 75gr smält smör över smulorna och gegga runt.
Bred ut smulgeggan i TVÅ kakformar (Gärna öppningsbara snäppformar. Jag har bara en sån) så att det täcker botten. Grädda bottnarna på 175 grader i 10 min.
Fyllning:
900 gram Philadelphiaost (TRE familje-paket)
en kvarts dl socker och en tsk vaniljsocker
Rör ihop med elvispen.
en kvarts dl socker och en tsk vaniljsocker
Rör ihop med elvispen.
I en annan bunke rör du ihop 2dl crème fraiche (eller Smetana) med 5 äggulor.
Blanda försiktigt ihop de två geggorna till en jämn smet (hälften av ostgeggan i taget eller så). Är du för våldsam eller geggar för länge här skär det sig på nåt märkligt vis. Det gjorde mitt första försök.
Häll ostsmet över kakbottnarna (häften i varje... duh.).
Grädda tårtorna i 175 grader i 20-25 min.
Låt svalna.
Ställ i kylen minst två timmar.
Njut med varma hallon - eller som i vårt fall - bärsås gjord på trädgårdens röda vinbär.
Jag kommer att ha lite magknip i morgon, men det var det banne mig värt!
Det låter gott. Måste testa. :)
SvaraRaderaMen är tre paket philadelphia verkligen 900 gram? Här finns bara förpackningar om 200 gram att köpa...
Ja Jannika - Familjeförpackningen är på 300 gr. Kändes nästan märkligt att plocka på mig TRE paket!
SvaraRaderaAahh! Tackar!! Ska testas! Påminner om en variant jag kör. Men jag gukkar ner en massa blåbär i philadelfia-geggan innan jag hivar in det i ugnen. Så klart går det lika bra med hallon, vinbär. Testa! Tar bort äggsmaken ytterligare lite till :-)
SvaraRaderaDu får bjuda vid nästa besök. Jag vågar inte baka själv.
SvaraRaderaGrattis på födelsedagen!!1
SvaraRaderaGrattis på födelsedagen! Kram, Elisabeth
SvaraRaderaCheesecake som är så gott. Väldigt länge sedan jag bakade något alls. Lever ju med en karl som inte gillar "sådant där!. Inte samma sak liksom att sitta och äta helt själv.
SvaraRaderaEtt grattis till på födelsedagen.