torsdag 26 maj 2011

orgasmsallad

Ett tecken på att sommaren verkligen är här är att Älskling och jag åt bästa sommarsalladen igår. Första gången jag gjorde den här döptes den till Orgasmsallad baserat på de ansiktsuttryck folk runt bordet fick när de smakade.

I sommarvärme är den läskande, lite salt, lite söt och lite matig. Precis det där man behöver när kroppen är svettig, hjärnan överhettad och semesterkänslan total.
Så här gör jag vår orgasmsallad:

Ungefär lika stora tärningar av 1/3 fetaost och 2/3 vattenmelon.
Rosta en näve pinjenötter i liten teflonpanna (Det här går fort! Ruska pannan så att nötterna inte fastnar, bara tills de börjat mörkna lite eller tills det doftar rostat, men inte bränt, i köket) och strö de rostade nötterna över salladen.
Vill man spejsa till den lite ytterligare är några rivna blad färsk bredbladig persilja och/ eller färsk basilika också välkommet i skålen.

Varsågoda! Bästa. Sommarlunchen. Nånsin.
Passar även jättebra till grillat och hårt kryddat kött.

7 kommentarer:

  1. Oj... det där lät ju jättegott!
    Ska pröva den idag till grillat kött!
    Tack för tipset!

    SvaraRadera
  2. Oooooooo!! Jag dregglar ju. =)

    SvaraRadera
  3. Mumma!!!
    Den lät gooooooood, kopierar ......... ;-)

    Mari G

    SvaraRadera
  4. Mmmm, det måste testas inom det snaraste! Ser och låter jättegott!
    Kram

    SvaraRadera
  5. multiplamums

    Har du provat jordgubbssalsa med chili och lök? Också en sommarfavorit.

    SvaraRadera
  6. Hoppas det smakar alla som provar mitt recept!
    Camilla: Damn, det lät väldans mumsigt. Var hittar jag mer detaljerat recept?
    Jag har även gjort rabarberchutney som var himla gott till grillat kött...

    SvaraRadera
  7. Tackar ödmjukast för receptet. Ska vara med på sonens studentmiddag på fredag har vi bestämt...
    2 favvisar tillsammans, Feta och vattenmelon, spetsat med lite pinje, kan det bli bättre??? MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM

    SvaraRadera